Corona update: Er verandert wel iets...maar niet veel...

Naar overzicht Offerte aanvragen

Gepubliceerd op 21 januari 2021 door I.Livestro

Corona update: Er verandert wel iets...maar niet veel...

Er verandert wel iets...maar niet veel...

Vanmiddag op de persconferentie kregen we te horen dat het aantal gasten op een uitvaart voorlopig naar beneden is bijgesteld van 100 naar 50. Dit lijkt een grote sprong en ja, het is inderdaad een halvering. Maar in de praktijk betekent het vaak niet veel omdat er maar weinig locaties zijn waar we zoveel mensen kwijt kunnen, omdat we ons ook daar aan de 1,5 meter maatregel moeten houden. De diverse aula's in ons werkgebied laten die 50 niet eens toe en zitten we met 30 mensen al aan ons maximum.

Daarnaast zal er naar waarschijnlijkheid een avondklok komen. Maar natuurlijk zullen wij ons werk mogen blijven doen en komen wij ook gewoon tijdens de avondklok de overledene verzorgen en ophalen.

Wel zal dit een belemmering kunnen zijn bij een avondcondoleance, maar met alle maatregelen die al gelden, raden wij dit nu sowieso al af en zal bijna niemand hier nu voor kiezen. Als alternatief bieden we nu het gratis online condoleren aan en we zien hoeveel gebruik daarvan gemaakt wordt. En ook hoeveel moeite men neemt daar een bemoedigende boodschap achter te laten.

Het terugbrengen van 2 naar 1 bezoeker per huis is inderdaad ook een halvering maar of je nu 1 of twee mensen per dag op rouwbezoek mag krijgen, maakt helaas niet veel uit. Wel maakt dit een keuze voor een thuisopbaring wat gecompliceerder helaas.

Al met al wordt het er niet veel slechter op in de praktijk, maar helaas ook niet veel beter. Het enige wat wij kunnen doen is u ook hierin te ondersteunen en ervoor te zorgen dat er toch een mooi en waardig afscheid gerealiseerd gaat worden. En gelukkig horen wij nog steeds dat dit zo ervaren wordt door de families waarvoor wij de uitvaarten mogen verzorgen.

Met u zien we uit naar een tijd zonder corona, maar zetten we nu onze schouders eronder. Zeker nu corona in ons gebied steeds meer slachtoffers weet te maken.

Heel veel sterkte gewenst en laten we de moed niet verliezen.

Wat mensen vinden over Livestro Uitvaartzorg

Samen met u gaan we de uitvaart vormgeven die bij de overledene en u past. Omdat ieder persoon een persoonlijk afscheid verdient. Wij doen dat vanuit onze betrokkenheid en liefde voor de medemens. Hier kunt u lezen hoe anderen dit ervaren hebben.

Alle beoordelingen Plaats referentie