De nieuwe maatregelen omtrent het Corona virus van de regering raken nu ook de uitvaarten!

Naar overzicht Offerte aanvragen

Gepubliceerd op 12 maart 2020 door Immanuel Livestro

De nieuwe maatregelen omtrent het Corona virus van de regering raken nu ook de uitvaarten!

Afgelopen middag heeft de regering op advies van het RIVM nieuwe maatregelen aangekondigd die ook de uitvaarten gaan beïnvloeden. Dachten velen van ons dat we met een gemiddeld griepje te maken te hebben, dan lijkt het nu toch iets anders te liggen. En ook bij ons staat voorop dat gezondheid altijd prioriteit moet krijgen.

Zoals wij u al op 28 februari j.l. lieten weten, hebben wij al de nodige maatregelen getroffen om ook bij een crisis situatie waarmee we nu te maken hebben, onze families goed en kundig bij te kunnen staan.

Wij zouden u ook op de hoogte houden als er nieuwe ontwikkelingen zich voor deden. En bij dit punt zijn we nu aangekomen.

Wat gaat dit in de praktijk betekenen:

* Evenementen boven de 100 personen zijn niet toegestaan. En al eerder deze week kregen we te horen dat we geen handen meer mogen schudden. Deze twee regels maken dat wij vanaf nu tot in ieder geval 31 maart, (en als de regels langer gelden, zullen wij dat ook volgen), wij zullen afraden om condoleance avonden te houden in de week van rouw.

* Wij hopen dat mensen dan andere wegen gaan volgen zoals het sturen van condoleancekaarten, reageren op ons zakelijk FB of gebruik maken van digitale condoleance registers.

*Wat betreft de uitvaart op zich zullen wij adviseren dit in besloten kring te houden tot maximaal 99 personen. Gelukkig dat we vandaag de dag ook vaak de mogelijkheid hebben om de uitvaarten online uit te zenden; zo kunnen ook anderen (en ik denk daarbij zeker aan ouderen en zwakkeren) de uitvaart op afstand meebeleven.

* Na afloop van het afscheid kan er vaak nog wel een samenzijn georganiseerd worden. Al zijn ook daar aanvullende maatregelen aan verbonden. Ook daar geldt dat we niet op de gebruikelijke manieren: een hand geven / knuffelen en/of de oer Hollandse begroeting van drie zoenen, ons medeleven kunnen betonen. Maar dat kan je oplossen door bv je hand op je hart te leggen en/ of een kleine buiging maken om zo te laten merken dat je met de nabestaanden meeleeft.

*Ten slotte en misschien nog wel de meest verdrietige maatregel, raden wij ouderen en zwakkeren af om nog naar uitvaarten te gaan. Omdat zij het meest vatbaar zijn voor dit nieuwe virus en ook het meest gevaar erbij lopen.

Dit zijn de meest ingrijpende veranderingen op dit moment. Mochten er nieuwe regels vanuit de overheid komen dan zullen wij u dat weer laten weten.

We zijn ons bewust dat dit best wel ingrijpende maatregelen zijn. Maar weet dat, net als altijd, bij ons hoog in het vaandel staat dat wij u willen ontzorgen in de moeilijke dagen van rouw en misschien nu wel net een beetje meer.

Livestro Uitvaartzorg, uw steun in moeilijke dagen. (ook NU)

Wat mensen vinden over Livestro Uitvaartzorg

Samen met u gaan we de uitvaart vormgeven die bij de overledene en u past. Omdat ieder persoon een persoonlijk afscheid verdient. Wij doen dat vanuit onze betrokkenheid en liefde voor de medemens.

Alle beoordelingen Plaats referentie