Hier worden wij stil van...

Naar overzicht Offerte aanvragen

Gepubliceerd op 23 maart 2020 door Immanuel Livestro

Hier worden wij stil van...

Corona update!
Mochten we eerst geen handen schudden op condoleances - volgde daarna het maximum van 100 bezoekers op een uitvaart - kwam daar vanmiddag de regel erbij dat de horeca dicht ging. Dus weg grote koffietafels na de uitvaart.

Ik schreef hierover in mijn voorgaande bericht. En toen ik het neer typte besefte ik ergens diep van binnen dat we er nog niet waren. En dacht hoe erg kan het nog worden?

Zojuist ontvingen wij de dringende adviezen van onze brancheorganisatie BGNU. Een bericht wat ik een aantal keren goed heb doorgenomen en daarna collega's uit de branche gecontacteerd of ik wel goed begreep wat er stond...

Maar nu op meerdere websites van uitvaartondernemingen en crematoria en uitvaartcentra deze afkondiging al wordt gedaan, voel ik mij verplicht jullie ook op de hoogte te stellen van deze drastische regels voor de uitvaartbranche. Die ook zo niet passen bij hoe wij normaal werken en de persoon die ik ben.

Zoals zondag 15 maart bekend gemaakt is, is horeca niet meer toegestaan tot en met maandag 6 april.
Dit is ook van toepassing op de catering voorziening van uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Na het afscheid/plechtigheid mag dit niet plaatsvinden.

Aanvullende richtlijnen die ik persoonlijk echt verschrikkelijk verdrietig vind zijn:

Uitvaarten mogen alleen bijgewoond worden door personen in de 1e graad bloed- en aanverwanten. Dit zijn ouders, kinderen, ouders van partner en partner van kinderen. Zij dienen tijdens het afscheid minimaal 1.5 meter van elkaar afstand te nemen. (Waarschijnlijk zal de RIVM nog een maximum aantal aanwezigen bij uitvaarten opleggen.)

***update 13.10 uur:
RIVM stelt regel bij!
Vanaf dinsdag 17 maart gold dat wij voor plechtigheden slechts 1e graads bloed- en aanverwanten mogen ontvangen. Deze afbakening bleek lastig te handhaven en dus is het RIVM gevraagd om een concreet maximum te benoemen. De nieuwe formulering van het RIVM is nu: maximaal 30 personen.

Er is ons het dringende advies gegeven om uitvaarten vanaf maandag 16 maart zoveel mogelijk telefonisch (of via FaceTime) te bespreken... dit is een meer dan vreemde gewaarwording.

Maar ook wij zullen deze maatregelen moeten gaan volgen, ook al vindt ik dit bijna onmenselijk. Het zal bij ons allen een litteken achterlaten, klein of groot...
Maar weet dat u meer dan ooit op onze steun kan rekenen.

Korte update maandagavond 23 maart 2020:

De maatregel die vandaag in persconferentie werd afgekondigd dat vanaf vanavond tot 1 juni alle samenscholingen en bijeenkomsten verboden zijn. Blijken gelukkig niet te gelden voor uitvaarten.

Hiervoor geld de regel dat dit mag maar wel aan een maximum van 30 man is verbonden en daarbij moet dan wel de regel van 1,5 meter afstand kunnen worden aangehouden!

Dus uitvaarten in besloten kring mogen nog steeds mits we de ruimte hebben dat de mensen 1,5 meter vanaf elkaar kunnen zitten.
(wel moet je nadenken wat je moet doen met ouderen en zwakkeren maar tot nu toe is dat nog niet aan regels gebonden. Mensen die koorts hebben zijn daarbij niet welkom. Zij en ook hun gezinnen moeten in hun eigen huis blijven vanaf vandaag)

Wat mensen vinden over Livestro Uitvaartzorg

Samen met u gaan we de uitvaart vormgeven die bij de overledene en u past. Omdat ieder persoon een persoonlijk afscheid verdient. Wij doen dat vanuit onze betrokkenheid en liefde voor de medemens.

Alle beoordelingen Plaats referentie