Wij zijn weer terug in regio Barneveld, Voorthuizen!

Naar overzicht Offerte aanvragen

Gepubliceerd op 1 maart 2019 door Immanuel Livestro

Wij zijn weer terug in regio Barneveld, Voorthuizen!

Uitvaartondernemer is een beroep dat niet iedereen snel zal kiezen. Voor Immanuel Livestro uit Voorthuizen betekent het echter alles. Het viel hem dan ook zwaar dat hij vanwege een concurrentiebeding een jaar lang zijn werk niet heeft kunnen doen in zijn eigen regio. “Dit is nu echter achter de rug en we zijn er weer! Ik ben heel blij dat ik iedereen in Barneveld en omgeving weer van dienst kan zijn. Het heeft me pijn gedaan dat ik meerdere families het afgelopen jaar niet heb kunnen bijstaan”, zegt hij.

Immanuel ging in 2011 bij Monuta in Voorthuizen werken en in 2013 werd hij gevraagd als een van de eerste zelfstandige Monuta-franchisers. Een jaar geleden stopte deze samenwerking. Hij legt uit: “Ik heb mijn bedrijf altijd op mijn eigen manier gerund, waarbij tijd een aandacht voor de mensen belangrijke pijlers zijn. Ik doe dit samen met een geweldig team. Toen mijn franchise-contract bij Monuta eindigde en duidelijk werd dat er met een nieuw contract heel wat dingen zouden gaan veranderen, besloot ik om zelfstandig verder te gaan”. Vanwege een concurrentiebeding mocht de uitvaartondernemer echter een jaar lang niet actief zijn in de gemeente Barneveld. “Dat was heel zwaar. Ik ben zo verbonden met de families hier in de omgeving. Er is niets erger dan een familie niet van dienst kunnen zijn als er iemand overlijdt.”

India

Het afgelopen jaar heeft Immanuel gebruikt om het zendingswerk weer op te pakken. “Ik was vroeger één jaar koster en zeven jaar voorganger. Ik deed in die jaren veel zendingswerk in India. Afgelopen november en de afgelopen weken ben ik naar India teruggegaan. De mensen daar hebben al die jaren op me zitten wachten. Wij hebben de stichting weer tot leven gewekt en hebben acht pastors en zestien weduwen onder onze hoede genomen”, vertelt hij, nog een beetje in een waas omdat hij en zijn vrouw net een dag ervoor zijn teruggekomen uit India.

Immanuel Livestro in India voor SMG Ministries

"Wij zetten ons werk op dezelfde wijze voort, met alle tijd en aandacht voor de mensen”

Rouw heeft volgens Immanuel in India totaal geen waarde. Datzelfde geldt voor een vrouw die haar man verliest, die heeft geen betekenis meer in de maatschappij. “Er is bijvoorbeeld een weduwe van 25 jaar, haar leven is in feite
over. Zij zal nooit meer een man krijgen, want dat is in een land als India ‘not done’. Zij woont in de sloppen en moet knokken om te overleven. Wij willen zo’n iemand heel graag weer een leefbaar bestaan geven.”

Wensenboekje en bewaarkaart

Ondertussen ging het uitvaartwerk voor Immanuel buiten de gemeente Barneveld gewoon door en stelde Immanuel een wensenboek samen. Hij zegt: “Wij zetten ons werk op exact dezelfde wijze voort. Dat betekent dat wij de mensen alle tijd en aandacht willen geven; rondom de uitvaart, maar zéker ook in het traject ervoor. Ik vind het van zeer groot belang dat een uitvaart past bij de overledene. Het wensenboek verstrekt veel informatie over wat er allemaal mogelijk is en hierin kan worden aangegeven hoe iemand zijn uitvaart zelf graag zou willen hebben. Het is daarnaast mogelijk om van tevoren al in gesprek te gaan met ons. Waarschijnlijk zijn veel mensen nog helemaal niet bezig met hun uitvaart, maar het geeft gewoon een fijn gevoel als het allemaal is geregeld”.

Wensenboekje aanvragen

De inwoners van de gemeente Barneveld krijgen op 1 maart aanstaande allemaal een zogenaamde ‘bewaarkaart’ van Livestro Uitvaartzorg in de bus. “Om te laten weten dat wij er er weer zijn, maar ook om aan te geven wat mensen moeten doen als er iemand overlijdt. Het kan zijn dat iemand op zo’n moment vergeet dat er een arts moet worden gebeld, maar mensen vinden het bijvoorbeeld ook fijn om dan even terug te kunnen lezen wat er mogelijk is met kleding die een overledene aankrijgt. De kaart bewaar je op een goed plekje, zodat je hem altijd bij de hand hebt”, aldus Immanuel.

Heeft u de bewaarkaart niet ontvangen?

Bewaarkaart aanvragen

Rouwproces

Daarnaast hecht Immanuel heel veel waarde aan een goed rouwproces. “De begeleiding stopt niet op de dag van de uitvaart. Ik doe er alles aan om de familie en naasten goed het rouwproces in te laten gaan. Dat betekent dat je als uitvaartondernemer goed moet letten op de signalen die je krijgt en daar naar handelt.”

Van het eindbedrag van de uitvaarten die Livestro Uitvaartzorg organiseert gaat 2,5% naar de weduwen in India. Meer informatie hierover is te vinden op www.smg-ministries.org.

Wat mensen vinden over Livestro Uitvaartzorg

Samen met u gaan we de uitvaart vormgeven die bij de overledene en u past. Omdat ieder persoon een persoonlijk afscheid verdient. Wij doen dat vanuit onze betrokkenheid en liefde voor de medemens.

Alle beoordelingen Plaats referentie