Vanaf 1 juli 2020 langzaam terug naar normaal…

Naar overzicht Offerte aanvragen

Gepubliceerd op 24 juni 2020 door Immanuel Livestro

Vanaf 1 juli 2020 langzaam terug naar normaal…

Bij de laatste persconferentie voor het zomerreces van de regering kondigde premier Rutte nieuwe versoepelingen aan. Versoepelingen die ook van belang zijn voor de uitvaartbranche en waardoor er weer meer mogelijk is bij uitvaarten.

Wel blijven de standaardregels zoals - 1,5 meter afstand houden, zoveel mogelijk handenwassen, geen handen schudden en thuisblijven bij klachten als verkoudheid, hoesten, niezen, benauwdheid en koorts - nog van kracht en zullen ook voorlopig nog een grote stempel op uitvaarten blijven drukken.

Maar vooral de regel dat niet langer slechts 30 maar nu 100 mensen binnen (en 250 mensen buiten) zijn toegestaan en er met een speciale gezondheidscheck zelfs geen maximum meer geldt, maakt veel meer mogelijk. Hierdoor kunnen ineens weer veel meer mensen naar een uitvaart en dit geeft ons veel meer mogelijkheden.

Al zitten er wel een aantal haken en ogen aan, omdat we nog steeds met de 1,5 meter regel te maken hebben.  In de praktijk mogen mensen die onder hetzelfde dak leven wel naast elkaar zitten, maar verder moeten we natuurlijk nog steeds de 1,5 meter hanteren en dit houdt bij veel locaties in dat we nog steeds tussen de 35 en 50 personen zullen uitkomen. In een grote kerk of sporthal kan je meer mensen kwijt dan in een kleine, knusse zaal. Dit zijn afwegingen die gemaakt zullen moeten worden, maar waarin wij graag naast u willen staan om te adviseren en mee te denken. Want corona heeft ons wel geleerd om nog meer creatief te denken en ook dat soms een besloten uitvaart veel beter blijkt te passen bij een persoon en/of nabestaanden. Maar dat er meer mogelijk is – is zeker. Zal ‘t niet linksom dan wel rechtsom moeten gaan, maar mogelijk is het vanaf 1 juli zeker.

Ook willen we vanaf 1 juli weer condoleance avonden voorafgaand aan de uitvaart gaan verzorgen. Helaas nog niet zoals vroeger met handen geven en/of een knuffel – want ook daar moeten we de 1,5 meter regel en het niet handen schudden, blijven hanteren, maar nu het erop lijkt dat het weer veiliger is om dit te gaan doen, is ook hier een aangepaste, veilige vorm voor te vinden. Niet dat dit moet, want we hebben ook gezien hoe mooi het was dat mensen nu veel meer tijd nemen om een mooie herinnering online in het online condoleanceregister te schrijven die families soms maanden later nog eens opnieuw kunnen lezen. Soms zegt dit meer dan de vluchtige hand vroeger met de standaard woorden “gecondoleerd”. Ook hierin zullen we blijven kijken wat in welke situatie het beste is en daarnaast sluit het een het ander niet uit. Laten we leren van deze tijd en ook de goede dingen nu weer meenemen naar de toekomst.

Voor ons als Livestro Uitvaartzorg betekent 1 juli ook dat Immanuel weer helemaal zelf de uitvaarten gaat doen. Hij is dusdanig hersteld van Corona dat dit met ondersteuning van zijn team goed gaat en ook al is hij nog niet helemaal hersteld, voorgaande uitvaarten hebben bewezen dat dit goed gaat. (En ook heeft de GGD gegarandeerd dat hij gelukkig al weken niet meer besmettelijk is.) Dus als u nu een overlijdensmelding doorgeeft, zullen we kijken hoe we de gesprekken gaan voeren – dat kan online maar ook gewoon op kantoor of met maximaal 2 mensen bij u thuis. En ook op de uitvaart zelf zal Immanuel weer zelf aanwezig zijn.

Al met al gaan we langzaam maar zeker naar een meer normaal…

Maar nog steeds blijft ons motto gelden: 

U hoopt ons nooit nodig te hebben… maar als u ons nodig heeft, staan Immanuel Livestro en zijn team tot uw dienst!

Hieronder nog enkele voorbeelden van locaties en hoeveel mensen daar terecht zouden kunnen bij een uitvaart. Dit zijn de aantallen van hen waarvan we deze al mochten ontvangen en we zullen, zodra we meer informatie krijgen, deze lijst verder aanvullen:

  • Brasserie en Restaurant Buitenlust - 50 personen
  • De Essenburcht Kootwijkerbroek - 150 personen
  • Dorpshuis De Heerd in Stroe - 80 personen in de grote zaal en in de Heerd 30 (via livestream zou je dan max 120 personen kunnen herbergen)
  • Dorpshuis Het Trefpunt Voorthuizen minimaal 33 personen maar met gezinnen meer
  • Het Schaffelaar theater tussen de 105 en 125 personen
  • De Ichthuskerk Voorthuizen tussen de 30-35 personen
  • Hervormde Gemeente Zwartebroek 75 personen
  • De Nieuw Apostolische Gemeente in Voorthuizen 30 personen in de zaal, met hal erbij 40
  • Crematorium Rusthof Leusden - 80 personen
  • Crematorium Slingerbos Ede - 45 personen

Wat mensen vinden over Livestro Uitvaartzorg

Samen met u gaan we de uitvaart vormgeven die bij de overledene en u past. Omdat ieder persoon een persoonlijk afscheid verdient. Wij doen dat vanuit onze betrokkenheid en liefde voor de medemens.

Alle beoordelingen Plaats referentie