Spoed? 24/7 bereikbaar Bel 06 11111 456

Natuurbegraven in Nederland

Naar overzicht Offerte aanvragen Door Immanuel Livestro

Natuurbegraven in Nederland

Begraven in de natuur begint steeds meer terrein te winnen. Om weer terug te gaan naar de natuur en zo de cirkel van het leven te benadrukken, spreekt steeds meer mensen aan.

Natuurbegraafplaats in Assel, Hoog-Soeren

In Assel, Hoog-Soeren, is de oudste natuurbegraafplaats van Nederland te vinden. Toch zouden we dit vandaag de dag niet meer een natuurbegraafplaats noemen omdat daar nog steeds grafmonumenten op de graven te vinden zijn. Dit betekent dat je er ook onderhoud aan hebt.

Natuurbegraafplaats Heidepol

Natuurbegraafplaats Heidepol tussen Ede en Arnhem is een goed voorbeeld van een moderne natuurbegraafplaats. Daar kun je je eigen plekje in de natuur uitzoeken waar je eeuwig kunt blijven liggen. Want nadat dit terrein vol ligt, wordt het beschermd natuurgebied.

Op je graf wordt een boomschijf gelegd waar jouw naam, geboorte- en sterfdatum kunnen worden opgezet, maar deze schijf zal langzaam in de natuur opgaan en dan is jouw graf altijd nog terug te vinden via de exacte gps-coördinaten die per graf zijn vastgelegd.

Het voordeel van zo’n begraafplaats ten opzichte van cremeren, is dat je eenmalig kosten maakt en je dan wel een plekje hebt waar jouw nabestaanden naartoe kunnen maar niet hoeven. En het weer teruggaan naar de natuur geeft ook velen een fijn en veilig gevoel.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Wij kunnen u hier meer over vertellen. Neem daarvoor contact met ons op.

Bel ons Stuur een e-mail

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een kostenraming bij ons op voor een uitvaart.

Onze medewerkers