Spoed? 24/7 bereikbaar Bel 06 11111 456

Rouwvervoer

Naar overzicht Offerte aanvragen Door Immanuel Livestro

Rouwvervoer

Op de dag van de uitvaart is er vaak transport nodig van de opbaarlocatie naar de uitvaartlocatie. Denk aan kerk, restaurant, crematorium of begraafplaats. Vroeger werd men dan met paard en wagen opgehaald en volgde de familie te voet. Overigens is dit nog steeds mogelijk en niet eens zoveel duurder dan een eenvoudige rouwauto. Maar er zijn veel mogelijkheden.

Als we denken aan rouwauto’s zijn die er in alle modellen en maten te krijgen. De meest gebruikte kleuren zijn grijs, zwart of wit. Maar ze zijn ook te bestellen in rood, roze of blauw.

Rouwbus

Naast de traditionele rouwauto of paardenkoets is er tegenwoordig ook de rouwbus. In deze bus wordt zowel de kist met overledene vervoerd als het gezelschap tot 26 personen. Hierdoor krijgt de reis ineens een heel ander tintje en kan er bijvoorbeeld muziek waar de overledene van hield in de bus gedraaid worden. Deze bussen zijn ook geschikt voor invalide mensen en vooral geschikt als je een echte reis moet maken.

Loopkoets

Is het een korte afstand kan je ook voor de loopkoets kiezen. Hierbij krijg je het gevoel terug in de tijd te gaan. Maar in plaats achter een stinkende rouwauto te moeten lopen, rijd je als eerste kring nabestaanden de overledene zelf en is er nog geen afstand. Tijdens de reis kan men de kist gewoon nog aanraken. De ervaring leert dat dit erg goed wordt ervaren voor de rouwverwerking.

Rouwaanhanger

Tot slot hebben wij ook een antieke rouwaanhanger uit 1965 in ons bezit. Deze kan zelfs achter uw eigen auto gehangen worden en hiermee brengt men de overledene zelf van a naar b. Natuurlijk ook mooi om deze te laten trekken door een Olds mobile of een zwarte Mini.

Alles is mogelijk.

Veel is er mogelijk. Alles kan en niets hoeft. Staat jouw wens er niet bij neem dan contact op want er is zoveel meer mogelijk. Denk daarbij aan vervoer op een Rouw vrachtwagen, motor met zijspan, ossenkar en ga zo maar door. Zelf hebben wij al eens een melkboer op een melkkar tussen zijn melkbussen mogen wegbrengen en iemand op een platte kar achter zijn antieke trekker. Het maakt niet uit als het maar bij de overledene en de nabestaanden past.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een kostenraming bij ons op voor een uitvaart.

Onze medewerkers