Spoed? 24/7 bereikbaar Bel 06 11111 456

Wat voor kist past bij u?

Naar overzicht Offerte aanvragen Door Immanuel Livestro

Wat voor kist past bij u?

In vroegere tijden kwam bij een overlijden de plaatselijke timmerman aan huis om de overledene op te meten en werd er een kist op maat gemaakt. Sinds het cremeren meer toegepast werd, kwam daarmee de vraag naar goedkopere kisten. Mijn voorganger kende vroeger een aanbod van slechts twee kisten. U kon kiezen tussen een massief eiken kist of een spaanplatenkist met eikenfineer.

Vaak bleef men begraven in massief eiken omdat dan de kist langer intact blijft dan de overledene en dat geeft de familie vaak een gerust gevoel. Terwijl men bij cremeren eerder voor een spaanplaten kist kiest omdat deze toch met een week alweer verbrand wordt. Wilt je begraven worden op een natuurbegraafplaats, dan zal je juist voor een onbehandelde natuurhouten kist moeten kiezen om zo min mogelijk het milieu te vervuilen en een goede opname in de natuur te bespoedigen. Maar de tijd van twee kisten is ver achter ons. Steeds meer keuzes zijn er te maken en dit in prijsklassen tussen de 500 en 45.000 euro. Wij van Livestro Uitvaartzorg hebben een 15-tal verschillende kisten altijd op voorraad maar kunnen daarnaast iedere kist leveren die je wenst.

Een lijkwade is ook een optie.

Maar je hoeft niet in een kist begraven te worden. De wet is wat opgerekt op dit gebied en heeft nu als eis dat een overledene wel bedekt moet zijn. Maar dit zou ook in een afbreekbare hoes of een lijkwade kunnen. Wel moet er dan gebruik worden gemaakt van iets als een opbaarplank omdat anders het lichaam niet begraven of gecremeerd kan worden. Lijkwades zijn er in elke uitvoering en kleur te krijgen. Bij lijkwades ken je ook de optie om iedere dag en stukje meer dicht te vouwen zodat je in de week van het afscheid langzaam maar zeker afscheid kunt nemen en niet dat je ineens de deksel van de kist erop moet doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We hebben een boek waarin de meest voorkomende kisten in staan. U kunt die hieronder downloaden of aanvragen.

Download onze kistcatalogus (PDF) Aanvragen (Via de post)

 

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een kostenraming bij ons op voor een uitvaart.

Onze medewerkers