Spoed? 24/7 bereikbaar Bel 06 11111 456

Corona update met betrekking tot uitvaarten.

Corona maatregelen update (dinsdagavond 14 september 2021):

Vanaf 25 september vervalt de 1,5 meter maatregel!!

Hierdoor komen we dicht bij het oude normaal. We kunnen met meer mensen in een kleinere ruimte. Dus ook de kleinere aula's zijn weer te gebruiken voor uitvaarten.

Daarnaast is de corona-pas niet verplicht bij uitvaarten en ook testen hoeft niet!!

(Nog wel blijven maatregels als niet handen schudden van kracht en zal de familie ook zelf moeten kijken welke risico's men durft te nemen omdat ook bij uitvaarten veel ouderen komen en dus nu ook ongevacineerden en niet geteste mensen gewoon komen. Dat zal in iedere geval weer anders liggen en zullen wij ons best doen u zo goed als mogelijk te adviseren!)

Het regelgesprek:

Na een overlijden (of soms ook al lang voor een uitvaart) vindt er een regelgesprek plaats. Dit gesprek kan nog steeds doorgaan op lokatie, mits degenen die bij het gesprek aanwezig zullen zijn, geen covid19 hebben of corona gerelateerde klachten vertonen. Hiervoor kan de uitvaartleider bij u thuis langskomen.Ook kunt u ervoor kiezen om naar ons coronaproof kantoor te komen. Ook daar kunnen we gescheiden door glasschermen gewoon live met een kopje koffie of thee een gesprek voeren. Mocht er wel corona in het spel zijn of heeft u de voorkeur om de uitvaart van op afstand te regelen, kunnen wij dit ook via videobellen doen.

De laatste verzorging en opbaring:

Indien er geen sprake is van Corona kan de persoon gewoon ook worden verzorgd zoals wij gewend zijn en mag de familie daarbij aanwezig zijn en meehelpen indien zij dit willen. En ook een thuisopbaring is toegestaan. 

Mocht de persoon door corona zijn overleden, moet de persoon eerst 3 dagen worden gekoeld waarna de verzorging door ons plaatsvindt, maar waarbij helaas de familie vanuit veiligheidsoogpunt niet mag assisteren. Daarna kan de overledene alsnog thuis worden opgebaard.

De uitvaart:

Voor een uitvaart gelden dus geen maximum meer en hoeft de 1,5 meter niet meer gewaarborgd blijven. Verder moet er ontsmettingsmiddel bij binnenkomst worden gebruikt om de handen te ontsmetten.

Het is niet toegestaan om handen te geven of ander lichamelijk contact te hebben. Dus helaas mogen we elkaar ten tijde van corona niet troosten door een arm om iemand heen te slaan of elkaar te knuffelen etc. 

En mondkapjes zijn niet verplicht maar soms kan een familie er zelf wel voor kiezen. 

De condoleance en/of nazit:

Een nazit is wel mogelijk, met consumpties. Wel geen  handen schudden of ander contact. Vind dit plaats in een gewone horeca gelegenheid kan het zijn dat deze wel weer om de coronapas gaan vragen maar bij uitvaartcentra, aula's en kerken hoeft het sowieso niet.

We kunnen goed begrijpen dat alle bovenstaande regels vragen oproepen of dat u nog andere vragen heeft. Schroom dan niet om ons te bellen of te mailen. Want ook ten tijden van corona willen wij uw steun zijn.