Spoed? 24/7 bereikbaar Bel 06 11111 456

Laatste korte update over de versoepelingen en corona-maatregelen:

Na 2 jaar is het dan eindelijk weer terug naar normaal! Geen maximaal aantal bezoekers meer. Geen 1,5 meter. Geen QR codes voor horeca gelegenheden na afloop. Voor veel mensen is het nog even wennen en we moeten nu niet denken dat corona al weg is. Daarom raden wij aan bij een uitvaart waar veel kwetsbare mensen komen voorzichtig te zijn. Maar we zijn blij dat er nu wel weer alles kan.

Enkel gelden hebben we nu nog met quarantaine regels en uitsluitingen van besmette personen te maken. Maar dit spreekt voor zich.

 

Corona regels met betrekking tot uitvaarten op een rij:

Nog wel is er een advies om geen handen te schudden / het ontsmetten van handen / hoesten in de elleboog 

en quarantaine regels geden ook voor uitvaarten.

Mondkapjes hoeven niet meer maar zijn soms wel aan te raden

 

Het regelgesprek:

Na een overlijden (of soms ook al lang voor een uitvaart) vindt er een regelgesprek plaats. Dit gesprek kan nog steeds doorgaan op lokatie, mits degenen die bij het gesprek aanwezig zullen zijn, geen covid19 hebben of corona gerelateerde klachten vertonen. Hiervoor kan de uitvaartleider bij u thuis langskomen.Ook kunt u ervoor kiezen om naar ons kantoor te komen. . Mocht er wel corona in het spel zijn of heeft u de voorkeur om de uitvaart van op afstand te regelen, kunnen wij dit ook via videobellen doen.

De laatste verzorging en opbaring:

Indien er geen sprake is van Corona kan de persoon gewoon ook worden verzorgd zoals wij gewend zijn en mag de familie daarbij aanwezig zijn en meehelpen indien zij dit willen. En ook een thuisopbaring is toegestaan. 

Mocht de persoon door corona zijn overleden, moet de persoon eerst 3 dagen worden gekoeld waarna de verzorging door ons plaatsvindt, maar waarbij helaas de familie vanuit veiligheidsoogpunt niet mag assisteren. Daarna kan de overledene alsnog thuis worden opgebaard.

De uitvaart:

Wij adviseren om geen handen te geven of ander lichamelijk contact te hebben. Maar het is aan ieder wat men daarmee doet.

En mondkapjes zijn niet meer verplicht maar worden aangeraden voor kwetsbare mensen.

De condoleance en/of nazit:

Een nazit is weer mogelijk, met consumpties. Ook mag dit in een gewone horeca gelegenheid gebeuren en ook daarin geen QR code meer nodig.

We kunnen goed begrijpen dat alle bovenstaande regels vragen oproepen of dat u nog andere vragen heeft. Schroom dan niet om ons te bellen of te mailen. Want ook ten tijden van corona willen wij uw steun zijn.