Spoed? 24/7 bereikbaar Bel 06 11111 456

Het regelgesprek

Na een overlijden wordt vaak als eerste de schouwarts gebeld die de overledene moet onderzoeken en de officiële overlijdensverklaring invult.

Daarna komt de uitvaartleider in beeld. Deze gaat samen met de nabestaanden kijken wat er als eerste gebeuren moet. Hij zet vaak de laatste verzorging in gang, zorgt voor de opbaring, maar ook zaken als de begraafplaats of het crematorium bespreken, regelt hij voor u. En ook aangifte van overlijden doen, is een van de taken die wij graag van u overnemen.

Immanuel Livestro werkt met een eigen team van uitvaartassistenten. Indien mogelijk wordt er een vaste uitvaartassistente aan een uitvaart gekoppeld. Deze persoon is hoofdverantwoordelijk voor de laatste verzorging. Zij heeft de week voor de uitvaart verantwoording voor de overledene, doet de rouwbezoeken en houdt contact met familie. Maar deze persoon is ook bij de uitvaart zelf aanwezig.

De uitvaartleider Immanuel komt op de eerste dag de uitvaart met u bespreken en een dag later moeten vaak de officiële documenten worden getekend en zal hij u een begroting van de kosten presenteren. Vaak is er later in de week nog een ontmoeting om de puntjes op de i te zetten en de uiteindelijke afscheidsbijeenkomst te bespreken. En verder komt hij zo vaak de situatie erom vraagt. Maar er zijn dus altijd twee vaste personen die u in deze week van rouw begeleiden. Dit geeft rust en vertrouwen en zorgt ervoor dat u zaken uit handen durft te geven, waardoor u de tijd krijgt om ook zelf afscheid te kunnen nemen.

In het eerste regelgesprek moeten in een relatief korte tijd veel knopen worden doorgehakt.

  • Wat moet de overledene aan en waar wordt hij/zij opgebaard (op bed of in een kist: welke kist?)
  • Waar en wanneer is de uitvaart
  • Wie gaan we uitnodigen en hoe? Denk daarbij aan de rouwkaart, rouwadvertentie maar ook aan moderne middelen zoals bv. Facebook.
  • Welke tekst zetten we op de kaart, …

Immanuel heeft al jarenlang ervaring met deze gesprekken en met zijn mensenkennis weet hij hoe hij samen met de nabestaanden tot een mooi geheel kan komen.

Vanuit zijn ervaring als voorganger en auteur kan hij u ook goed helpen met het opstellen van een mooie, persoonlijke rouwkaart of advertentie.

Een goede uitvaart start met een goed regelgesprek.

Overzicht Offerte aanvragen

keukentafel1

Uw eigen wensen

Op onze website geven we u enkele voorbeelden. Uiteraard bent u vrij om uw eigen keuzes te maken hierin. Livestro Uitvaartzorg heeft speciaal hiervoor een boekje ontwikkelt waarin u uw uitvaartwensen kunt beschrijven. U kunt dit boekje kosteloos aanvragen. Daarnaast is het ook mogelijk uw wensen met ons door te spreken.

Wensenboekje aanvragen Persoonlijk contact

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een kostenraming bij ons op voor een uitvaart.

Wat mensen vinden over Livestro Uitvaartzorg

Samen met u gaan we de uitvaart vormgeven die bij de overledene en u past. Omdat ieder persoon een persoonlijk afscheid verdient. Wij doen dat vanuit onze betrokkenheid en liefde voor de medemens. Hier kunt u lezen hoe anderen dit ervaren hebben.

Alle beoordelingen Plaats referentie