Nazorg: hulp bij rouwverwerking

Bij veel uitvaartondernemingen eindigt de ondersteuning op de dag van de uitvaart. Niet bij Livestro Uitvaartzorg. We blijven verbonden met onze families om ze te helpen bij het rouwproces. Enkele weken na de uitvaart gaan we, indien de nabestaanden dit fijn vinden, weer op bezoek om terug te blikken. Ook blijven we hulp aanbieden via sms, WhatsApp en Facebook.

Hulp bij rouw en verlies

Het unieke verlies van een ouder, kind of partner begrijp je pas na persoonlijke ervaring. Rouw valt niet te meten en is ook niet in grafieken uit te drukken. Soms kan je, ook zonder maar iets te zeggen, een duwtje richting herstel geven. We begrijpen de individuele aard van rouw en bieden daarom hulp op maat aan, zowel persoonlijk als online.

Doorverwijzing professionele hulp

Indien nodig, kunnen we je ook doorverwijzen naar professionele hulp bij rouwverwerking. Denk hierbij aan psychologische therapie of therapeuten die gespecialiseerd zijn in rouwverwerking. We organiseren geregeld zelf ontmoetingen en herdenkingsbijeenkomsten, maar soms heb je net wat meer nodig. Rouw is complex en soms is het juist fijn om te kunnen rekenen op de expertise van een therapeut.

Uw vertrouwde steun in Barneveld en omgeving

Na een uitvaart kun je vaak bij vrienden of familie terecht voor mentale steun. Hoewel dit kan helpen bij het verwerken van het verlies, kan het fijn zijn om een vertrouwd adres te hebben waar je op kunt rekenen, ook na de uitvaart. Vrienden en familie staan voor je klaar, maar zijn niet altijd in staat om professionele rouwhulp te bieden.

Bij Livestro Uitvaartzorg begrijpen we dat en gaat onze betrokkenheid verder. Laat ons jou bijstaan in moeilijke tijden. We hebben ruime ervaring in de gemeenschappen van Barneveld, Voorthuizen en Kootwijkerbroek, waar we al jarenlang onze diensten aanbieden. Ook buiten deze regio staan we natuurlijk voor je klaar.

Veelgestelde vragen

De duur van rouwverwerking varieert per persoon en situatie. Het proces kan enkele maanden, maar ook jaren duren. We ondersteunen u graag zo goed mogelijk bij het rouwproces.
Psychologen en rouwtherapeuten kunnen ook professionele hulp bij rouw aanbieden. Verder is online hulp beschikbaar waardoor je vanaf elke locatie toegang hebt tot begeleiding. Denk hierbij aan online zelfhulpprogramma’s, fora, of apps en websites met oefeningen die zijn gericht op omgaan met verlies.

Korting op jouw uitvaart

Leg jouw essentiële uitvaartwensen vast in ons laatste wensen boekje en ontvang korting op je uitvaart. Help jezelf en je nabestaanden door lid te worden. Vraag ons laatste wensen boekje vandaag nog aan!