Voorregeling: Uitvaart regelen bij leven

Bij Livestro Uitvaartzorg kan je ook een uitvaart regelen bij leven. Een begrafenis of crematie regelen op voorhand is iets waar je vast niet graag over nadenkt. Toch kan het voorbereiden van een uitvaart jou en jouw nabestaanden veel rust geven. Bij een afscheid komt er namelijk al genoeg op je af. Denk er dus tijdig aan om een voorregeling te treffen: voor jezelf of eventueel voor iemand anders.

Waarom is een uitvaart op voorhand regelen belangrijk?

Een overlijden is een verdrietig voorval voor jouw familie en vrienden. Een voorregeling treffen is belangrijk omdat zij daarmee op een passende manier afscheid van jou kunnen nemen. Anderen hoeven zo geen lastige keuzes voor je te maken, zo weet men zeker dat jij de uitvaart krijgt die je voor ogen had.

Maar wat moet je dan alvast regelen voor het overlijden? Wij kunnen je helpen met het opstellen van een wilsbeschikking om de zorgen bij nabestaanden uit handen te nemen. Hierin staan details over jouw uitvaartverzekering en wensen vastgelegd. Dit is niet te verwarren met een testament, waarin staat wat er moet gebeuren met jouw nalatenschap.

Eenvoudig jouw crematie of begrafenis vooraf regelen bij Livestro Uitvaartzorg.

Een voorregeling geeft je de mogelijkheid om jouw uitvaart vooraf zelf te regelen. Wij begrijpen dat iedereen unieke voorkeuren heeft. Daarom nodigen wij je uit om jouw wensen met ons door te spreken. We nemen dan alle tijd om uit te leggen hoe bepaalde punten bijvoorbeeld worden vastgelegd. Onze uitvaartleider Immanuel Livestro vertelt je hier graag meer over. Dit kan bij ons op kantoor, maar ook gewoon ontspannen bij jou aan de keukentafel met een kopje koffie of thee.

Zelf jouw eigen wensen laten vastleggen

Wil je zelf jouw eigen wensen vastleggen? Vraag dan het gratis wensenboekje “Mijn afscheid” aan bij ons. Hierin leg je stapsgewijs jouw voorkeuren vast. Na het invullen kunnen wij het boekje met jouw persoonlijke uitvaartwensen voor je bewaren.

Wat moet er vooraf geregeld worden? Bekijk de uitvaart regelen-checklist:

Livestro-Wensen-vastleggen

Veelgestelde vragen

Ja, een uitvaart op voorhand regelen heet ook wel een voorregeling. Livestro Uitvaart stelt een gratis wensenboekje aan jou ter beschikking waarin je jouw uitvaartwensen stapsgewijs vastlegt. Hierin staan praktische zaken vermeld over de wijze van opbaring, muziekkeuze, locatie en meer. We leggen je hier graag meer over uit.
Nee, het is niet verplicht om een uitvaartverzekering te nemen. Wel is het handig om er één te nemen, want wanneer je geen verzekering hebt, zijn jouw nabestaanden financieel verantwoordelijk voor jouw uitvaart. Heb je geen nabestaanden? Dan betaalt de gemeente voor jouw begrafenis of crematie. De gemeente kan de kosten dan wel op jouw erfenis verhalen.

Korting op jouw uitvaart

Leg jouw essentiële uitvaartwensen vast in ons laatste wensen boekje en ontvang korting op je uitvaart. Help jezelf en je nabestaanden door lid te worden. Vraag ons laatste wensen boekje vandaag nog aan!