Spoed? 24/7 bereikbaar Bel 06 11111 456

Voorregeling

De dood, daar sprak men vroeger niet over. Men was soms bang hem uit te nodigen door erover te spreken. Vaak drukte men dit uit angst ver weg. Toch is het de enige zekerheid die we als mens hebben. Want een ieder die eens geboren is, zal ook weer eens deze aarde verlaten. En wat is er mooier dan dit te doen op een bij de persoon passende wijze.

Soms als ik rond de tafel met familie zit, hoor ik uitspraken als, het maakte hem/haar niets uit of nog straffere uitspraken; doe mij maar in de groene cliko. In menig geval meent men dit niet maar wil men a. de nabestaanden niet tot last zijn of b. durft en/of wil men niet over het einde nadenken.

Toch zien we dit de laatste tijd steeds meer veranderen. Door meer programma’s over de dood op tv is het gewoner geworden om hierover met elkaar te praten. Voor mij als uitvaartondernemer zijn naast het aannemen en uitvoeren van uitvaarten, voorregelingen mijn tweede grote taak geworden.

Steeds vaker bespreek ik met mensen (soms ook lang voordat het einde zich aankondigt) hun uitvaartwensen. En soms voer ik ook gesprekken met mensen die op de drempel van leven en dood staan. Gesprekken die mij altijd raken en die ik als zeer kostbaar ervaar omdat ik dan precies weet wat iemand wil met zijn afscheid. Soms ontstaat er dan in korte tijd een bijzondere band en wordt de uitvaart dan ook voor mij een persoonlijk afscheid van iemand die ik in korte tijd best diep mocht leren kennen, want bij het naderen van de dood vallen maskers af.

Het mooie van een voorregeling is dat de overledene niet in de onzekerheid wordt achtergelaten. Alles is dan uitvoerig besproken. Dit geeft rust voor degene die het besproken heeft, maar ook later voor de nabestaanden. Want u denkt dat zij wel weten wat u wil, maar als u het nooit geregeld heeft, zou dat wel eens helemaal niet zo blijken te zijn.

Ook kunt u zelf uw wensen vastleggen. Wij hebben hiervoor het boekje: “Mijn afscheid”. Hier kunt u stapsgewijs uw wensen in vastleggen. Na het invullen kunt u dit bij uw eigen papieren bewaren of terug aan ons geven zodat wij het kunnen bewaren voor u. Zeker als het einde aanstaande is, want dan weten wij meteen wat de eerste wensen zijn en hoeven we niet gelijk uw nabestaanden hiermee lastig te vallen.

Vraag het boekje “Mijn afscheid” vandaag nog aan.

Overzicht Offerte aanvragen

immanuel-en-marjolein-livstro

Uw eigen wensen

Op onze website geven we u enkele voorbeelden. Uiteraard bent u vrij om uw eigen keuzes te maken hierin. Livestro Uitvaartzorg heeft speciaal hiervoor een boekje ontwikkelt waarin u uw uitvaartwensen kunt beschrijven. U kunt dit boekje kosteloos aanvragen. Daarnaast is het ook mogelijk uw wensen met ons door te spreken.

Wensenboekje aanvragen Persoonlijk contact

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een kostenraming bij ons op voor een uitvaart.

Wat mensen vinden over Livestro Uitvaartzorg

Samen met u gaan we de uitvaart vormgeven die bij de overledene en u past. Omdat ieder persoon een persoonlijk afscheid verdient. Wij doen dat vanuit onze betrokkenheid en liefde voor de medemens. Hier kunt u lezen hoe anderen dit ervaren hebben.

Alle beoordelingen Plaats referentie