Rouwvervoer: een bijzondere laatste rit

Op de dag van de uitvaart is er vaak vervoer nodig van de opbaarlocatie naar de uitvaartlocatie. Denk hierbij aan een kerk, restaurant, crematorium of begraafplaats. Terwijl men vroeger te voet ging naast een paard en wagen, kiest men tegenwoordig vaak voor een grijze, zwarte of witte rouwauto. Bij Livestro Uitvaartzorg bieden we je niet alleen deze optie, maar ook veel andere mogelijkheden.

Een greep uit ons aanbod rouwvervoer

Bij ons kan je terecht voor bijzonder staatsievervoer, volgvervoer, uitvaartbussen, loopkoetsen, aanhangwagens, rouwfietsen en ook voor verkeersbegeleiding. Het rouwvervoer is beschikbaar in diverse uitvoeringen en zelfs te bestellen in bijvoorbeeld rood, roze, blauw of paars.

Enkele voorbeelden van ons rouwvervoer zijn:

Voor meer mogelijkheden download onze brochure

Welk uitvaartvervoer past het beste bij jou?

Voor iedere uitvaart is passend rouwvervoer mogelijk. Hieronder lichten we enkele opties uit waar je bij ons voor kan kiezen.

Rouwbus

In deze bus wordt zowel de kist met overledene vervoerd als het gezelschap tot 26 personen. Hierdoor krijgt de reis ineens een heel ander tintje en kan er bijvoorbeeld de geliefde muziek van de overledene in de bus gedraaid worden. Deze bussen zijn ook comfortabel voor invalide mensen en vooral geschikt als je een echte reis moet maken.

Loopkoets

Voor korte afstanden biedt de loopkoets een bijzondere ervaring. Hierbij krijg je het gevoel terug in de tijd te gaan. Tijdens de reis kunnen nabestaanden de kist gewoon nog aanraken. De ervaring leert dat dit erg goed wordt ervaren voor de rouwverwerking.

Rouwbakfiets

Nederland is een fietsland. Zodra we kunnen lopen, leren we fietsen. Toch zien we nog maar zelden iemand zijn laatste rit op de fiets doen, terwijl dit wel heel milieuvriendelijk is en rust uitstraalt. Misschien past dit wel heel erg bij jou. En heb je al eens een rouwstoet op de fiets voorbij zien komen? We verzekeren je dat dit heel indrukwekkend kan zijn.

Met paard en wagen/koets

Het geluid van paarden die de koets voorttrekken geeft een bijzondere sfeer aan de rouwstoet. Een rouwkoets kan een prachtig eerbetoon zijn dat niet per se duurder hoeft te zijn dan een traditionele rouwauto. Hierboven zie je hoe een uitvaart met rouwkoetsen eruit kan zien.

Antieke rouwaanhanger

Een unieke optie uit 1965. Deze kan aan je eigen auto bevestigd worden om de overledene zelf te vervoeren, eventueel getrokken door een Oldsmobile of een zwarte Mini.

Overbrengen naar het uitvaartcentrum of een andere locatie

Naast ons vast aanbod aan vervoersopties hebben we ook sterke relaties met partners in rouwvervoer, zoals Stalhouderij Wijnand Hazeleger, uitvaartframe.nl en de dragers van Ferentes. Mogelijkheden variëren van rouwauto’s met of zonder chauffeur tot het dragen van de kist. Het is eventueel ook mogelijk om je eigen auto of bus te gebruiken. Laat Livestro Uitvaartzorg het vervoer van je dierbare naar de ceremonie of een andere gewenste locatie verzorgen.

Veelgestelde vragen

Dit kan gebeuren door de nabestaanden, zoals familie, vrienden of collega’s. Via Livestro Uitvaartzorg kan je ook gebruikmaken van een professioneel team van mannelijke of vrouwelijke dragers. Lees meer over de dragers van Ferentes.
Er zijn veel typen rouwvervoer beschikbaar. Je kan naast traditionele rouwauto’s ook kiezen uit bussen, koetsen, bakfietsen en zelfs aanhangers. Het vervoer kan worden aangepast aan de stijl van de uitvaart.
Ja, in Nederland mag je in principe ook jouw eigen auto gebruiken voor om een uitvaartkist of -mand te vervoeren. Wel gelden er bepaalde regels die nageleefd moeten worden om ervoor te zorgen dat het transport veilig en discreet gebeurt.