Op 22-12 -2021 kwam Immanuel bij mijn en mijn moeder.
We wisten dat mama niet lang meer te leven zou hebben en vonden het een fijn idee dat haar uitvaart wensen goed besproken zouden worden. Hoe moeilijk en zwaar dit gesprek ook was er was ook ruimte voor de nodige humor. Dat was erg fijn. Zo was mama en dat voelde je goed aan!

Op 1e kerstdag ging mama hard achteruit en stuurde je een app dat mama naar de hospice moest .Het was kerst maar je nam de tijd voor mij. Die had ik echt even nodig.
Sneller dan verwacht overleed mama op 2e kerstdag in de avond. Geheel naar mama’s wens kwamen Astrid en Tanja mama ophalen om naar Leusden te brengen. Waar jij ook naar toe kwam om de eerste dingen te bespreken. Astrid en Tanja verzorgde mama en wat lag ze daar prachtig op haar eigen bed. Ook dat was haar wens en zo gebeurde dat.

In de aanloop naar de uitvaart hadden we veel contact. Er moesten natuurlijk dingen geregeld worden. Dit verliep allemaal zo soepel. Dagelijks kwam Astrid in Leusden en steunde mij enorm .Toen ik de beslissing nam om de kist te gaan sluiten voelde zij feilloos aan wat ik wilde.dat deed me zo enorm goed.

Ook voor onze meiden was Immanuel er. Ik vroeg of hij hen uit wilde leggen hoe een crematie in zijn werk ging en hij kwam .Gewoon in zijn normale kleding. Dat zou voor de meiden prettiger zijn en dat was het ook!

De dag van de uitvaart brak aan. Het definitieve afscheid !in alle vroegte waren we in Leusden om mama naar Utrecht te begeleiden .Waar ook nog een fotograaf geregeld was .Iets wat ik op het laatst nog even bedacht. Het werd geregeld! Het was een dienst zoals mama had gewild .Alles wat zij er in wilde zat er in en zelfs meer !Mama was gek op bloemen. Die kreeg ze enorm veel. Mijn wens was om deze bij mijn oma in Voorthuizen op het graf te leggen na de crematie .Ook dit werd geregeld.

Ondanks dat het een zware en moeilijke week was kijk ik ook terug op een mooie week. Er was ruimte voor verdriet ,er was troost en er was ook ruimte voor een grap. Ik ben dankbaar dat Immanuel, Astrid en Tanja mij bij hebben gestaan en deze moeilijke tijd! Werkelijk een top team! Lief ,zorgzaam, respectvol. .en kan zo nog wel even doorgaan! Dank voor alles lieve mensen. Liefs,

Sharon, Wim, Frederique en Jasmijn Wernsen!