Een passende laatste rit…

Als iets mij goed doet als uitvaartplanner, dan is het wel als het lukt om een uitvaart een persoonlijk en passend tintje te geven.

Twee dagen geleden plaatste ik een foto van een moderne Mercedes rouwauto gevolgd door de prachtige Oldtimer Mercedes van de overledene zelf. Diezelfde avond ontving ik van een andere familie van een paar weken geleden, prachtige foto’s van de laatste rit van hun vader op een zwarte rouwkoets met een vierspan van Friese paarden ervoor.
Bij het kijken van de foto’s kreeg ik kippenvel. Niet alleen omdat het er zo mooi en waardig uitzag, maar vooral dat het zo passend was voor deze paardenman.

Daarom dat ik vandaag nog 1 van deze foto’s met jullie wil delen.

Terwijl ik dit neerschrijf, gaan al die andere bijzondere ritjes door mijn gedachten heen, als mooie plaatjes:
De paardenslager die ook met de paardenkoets werd vervoerd.
De groenteboer die met het hele gezin en kist in de rouwbus werd weggebracht.
De oud melkboer die op zijn oude melkwagen tussen de bussen naar het kerkhof gebracht werd.
Of die man die altijd met zijn gezin met de sleurhut op vakantie ging en nu in de antieke rouwaanhanger achter zijn eigen auto door het gezin naar de begraafplaats werd gereden.
Het jonge meisje dat in haar eigen, aangepaste gehandicapten bus haar laatste ritje deed.
De mevrouw die in haar eigen baby-blauwe Volvo werd weggebracht. De accountant die in een Engelse auto wilde vervoerd worden en dus met een oude Rolls-Royce rouwauto en 2 Rolls-Royce volgauto’s, gevolgd door zijn dochter op zijn eigen Trumph motor, nogmaals gevolgd door 100 andere motoren van Barneveld naar Voorthuizen werd gebracht. En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.

Natuurlijk is het rouwvervoer maar één van de dingen waarmee je een uitvaart persoonlijk en passend kan maken, maar wel één die blijkbaar lang bijblijft en troost biedt aan de nabestaanden.

Van mij weten de meeste mensen het al dat ook ik, als ik eens ga, met de zwarte lijkkoets met vierspan als een echte “doodgraver” wil worden weggebracht.
Maar heeft u, of heb jij er al wel eens over nagedacht?
En weten de mensen om je heen dat. (Leg het anders eens vast – bij ons kan je daar mooie afscheidsboekjes gratis voor krijgen.)
Zodat ook u eens een mooie en passende laatste rit krijgt. 

Gerelateerde berichten

Koorden van liefde… Net voor de kerst sprak ik haar. Ze had...

Vanmorgen werd er aan de deur gebeld. Een weduwe kwam mooi kerststuk...

De pet van mijn vader is het enige wat ik ooit van...