Een urn die bij je past…


Toen ik 10 weken geleden een uitvaart mocht verzorgen van een lief meisje van 4 maanden, vertelden de ouders mij dat ze graag een urn wilden van Nijntje. Nu heb ik in de afgelopen 9 jaar al heel wat urnen voorbij zien komen, maar zoals u vast begrijpt, deze niet.

Maar na een paar weken had ik toch iemand gevonden die de urn kon en mocht maken. (Nijntje blijkt een beschermd merk te zijn.) En vandaag was de dag daar dat de urn bij ons op kantoor bezorgd werd. Ik moet zeggen dat ik best wel gespannen was over het resultaat. En of het de reis had overleefd.

Nadat ik de urn had uitgepakt, heb ik gelijk de ouders van het mooie meisje gebeld en nog geen paar uur later hebben we samen hun dochtertje dit nieuwe ‘jasje’ aangedaan.
Het paste zo mooi bij hun kleine meid en dit gezin. En het gaf blijdschap temidden van verdriet en gemis.
En ik? Ik ben dankbaar dat ik ook deze bijzondere wens in vervulling kon laten gaan. Een handgemaakte urn voor dit kleine prinsesje. Troost te bieden in verdriet. Daar doe ik dit werk met liefde voor.

Nijntje
Een lief klein konijntje
Nijntje
Een pienter konijntje
Nijntje
Een knuffelkonijntje
Jasmijntje, we houden van jou! 

Gerelateerde berichten

Remember Me … Zaterdagmiddag, ik kom thuis van mijn laatste uitvaart van...

Als de kerkklokken klinken … Het is Hemelvaartsdag, bijna de eerste dag...

Afgelopen week mocht ik de uitvaart van Kees verzorgen. Een doorsnee naam...