Best bewaarde geheim in de uitvaartzorg

VOORTHUIZEN juni 2019 – Het overlijden van een dierbare kondigt zich niet vaak van tevoren aan. Meestal word je erdoor overvallen. Niets is dan zo vanzelfsprekend diep in de archieven te speuren naar de verzekeringsdocumenten, want de overledene zal ongetwijfeld ergens een verzekering hebben afgesloten. En vaak wordt dan gelijk de verzekeringspartij gebeld en sturen zij u automatisch een uitvaartleider.

Men weet vaak niet beter dan dat de uitvaart vervolgens wordt geregeld door of via die betreffende maatschappij. ‘En dat is nou net het heikele punt,’ aldus Immanuel Livestro van de gelijknamige uitvaartonderneming in Voorthuizen. ‘Veel mensen denken omdat ze daar hun uitvaartverzekering hebben lopen dat zij ook daar terecht moeten om hun uitvaart te laten regelen. Vaak staat er ook in de verzekeringspapieren dat men hun bij overlijden direct moet bellen. Waardoor mensen het idee krijgen dat zij niet zelf een uitvaartondernemer kunnen kiezen die bij hun past.’
 
Maar dit is beslist niet zo. In de meeste gevallen is men vrij om zelf een uitvaartondernemer te kiezen ook al zal de verzekeraar zijn klanten daar niet op wijzen. Livestro: ‘In de meeste gevallen ben je veel voordeliger uit bij een plaatselijke ondernemer. Zijn organisatie is veel kleiner en de kosten ervan zijn minder. De opdrachtgever betaalt daardoor niet meer dan nodig is.’ Daarnaast werken de grote partijen vaak veel onpersoonlijker. Zo kan het voorkomen dat je tijdens de uitvaart wisselt van uitvaartleider. Zelf streef ik ernaar om altijd de uitvaart, als ik die eenmaal geregeld heb met de familie, ook zelf uit te voeren. Daarnaast werk ik met een eigen team van uitvaartassistenten. Dus degene die helpt bij de laatste verzorging van de overledene zal ook in die week de controles uitvoeren en is tijdens de uitvaart ook weer aanwezig. Enerzijds om mij te assisteren en anderzijds als vertrouwenspersoon van de familie. De grote ondernemingen daarentegen hebben zaken als laatste verzorging uitbesteed en huren dit bij een landelijk bedrijf in. Degene die dit het goedkoopste aanbiedt, en dit betekent vaak ook het snelste, krijgt de contracten. Dit gaat vaak ten koste van de tijd en de persoonlijke aandacht voor de nabestaande(n). Mijn personeel woont in de regio en kent daardoor de plaatselijke bevolking en wensen. Ik heb hen ook zo geïnstrueerd dat als zij bij de familie zijn, de tijd stil staat en dat zij alle tijd moeten nemen voor de verzorging en de nabestaanden. Want wat is er mooier dan dat de familie zelf wil en kan meehelpen hierbij. Ja dat kost ons meer tijd, maar het helpt de nabestaanden in de start van een goed rouwproces.
 
De voordelen om te kiezen voor een plaatselijke ondernemer zijn legio. Hij kent de weg, voelt de situatie veel beter aan en ook de nazorg is bij hem in goede handen. Hij is precies het steunpunt die u in een dergelijke situatie zo hard nodig kunt hebben.  Dus als er iemand in uw directe omgeving komt te overlijden, maak dan een goede keuze en bel dan de onderneming waarvan u denkt dat ze u het beste zullen begrijpen en bijstaan. Ons moto is dan ook; Livestro Uitvaartzorg, uw steun in moeilijke dagen.
U hoopt ons nooit nodig te hebben, maar als het gebeurt, staat Immanuel Livestro en zijn team geheel tot uw dienst!

Gerelateerde berichten

Niet zomaar een baan… Ik zal wel commentaar krijgen van collega’s maar...

Dan kan dit je kans zijn. Want er is weer plek voor...

Vaak hebben we het hier over mensen die uit de tijd zijn...