LIVESTRO AL RUIM 10 JAAR EEN BEGRIP OP DE VELUWE:INFORMEEL, LAAGDREMPELIG EN BETROKKEN

Een mooi artikel op 10 maart 2023 Barneveldse kran

VOORTHUIZEN Immanuel Livestro heeft iets met 1 maart. Op die datum kwam hij in 2011 werken bij Monuta in de regio Barneveld/Voorthuizen. Precies twee jaar later startte hij als franchisenemer onder de naam Monuta Livestro. En weer vijf jaar later, op 1 maart 2018, besloot hij geheel zelfstandig verder te gaan onder de naam Livestro Uitvaartzorg. Het zijn mooie mijlpalen die de naam Livestro op de kaart gezeten hebben als eigentijds uitvaartbedrijf op de Veluwe.

,,Toen ik startte bij Monuta in 2011 waren uitvaarten nog heel behouden en voorzichtig. Het moest vooral gaan ‘zoals het hoort’”, vertelt Immanuel. ,,Toch was een van mijn eerste uitvaarten al vrij opvallend. Een oma die echt de koningin van de familie was geweest, werd in een zilverkleurige auto naar de begraafplaats gereden. Ze lag in een witte kist en er waren witte en rode ballonnen. Een ander mooi voorbeeld is van een melkboer die op zijn eigen oldtimer truck tussen de melkbussen zijn laatste rit maakte. Ik vind juist dat je de overledene terug moet kunnen zien in de uitvaart en dat mag heel persoonlijk zijn. Het kan en mag anders!”

NAZORG

Immanuel omschrijft zichzelf als een echt mensen-mens. ,,Ik heb inmiddels zo’n 700 uitvaarten mogen verzorgen en met de meeste families heb ik nog steeds contact. Dat is best bijzonder. Ik vind nazorg erg belangrijk en wil persoonlijk betrokken zijn bij families. Ik ben al 10 jaar het gezicht van het bedrijf, dat is fijn voor mensen. Ik word in mijn werk gelukkig wel ondersteund door een mooi team van vaste medewerkers.

LAATSTE WENSEN

In alle jaren dat hij nu in de uitvaartbranche werkt, merkt Immanuel dat de dood bespreekbaarder is geworden. ,,Steeds vaker spreek ik mensen die hun zaken goed geregeld willen hebben. Ik werk ook met wensenboekjes, waarin mensen hun laatste wensen kunnen opschrijven voor hun nabestaanden. Een goed en persoonlijk afscheid is belangrijk, want dat is het begin van een goed rouwproces. Ieder leven is uniek en mag niet vergeten worden!”

Gerelateerde berichten

Niet zomaar een baan… Ik zal wel commentaar krijgen van collega’s maar...

Dan kan dit je kans zijn. Want er is weer plek voor...

Vaak hebben we het hier over mensen die uit de tijd zijn...